Pengasihan Surah alFathihah

Fathul Ahadi   Maret 19, 2016   Komentar Dinonaktifkan pada Pengasihan Surah alFathihah

al-fatihah-1Ilmupeletdanpengasihan.com kali ini mengetengahkan tentang sebuah pengasihan yang tenaga dalamnya menggunakan surah Alfathihah.

 

Surah Al-Fatihah, al-Fātihah, “Pembukaan”) adalah surat pertama dalam Kitab Suci Al Qur’an. Surah ini lengkap diantara surah-surah yang ada. Surah ini disebut Al-Fatihah (Pembukaan), karena dengan surah inilah dibuka dan dimulainya Al-Quran.

DinamakanUmmul Qur’an (induk Al-Quran/أمّ القرءان) atau Ummul Kitab (induk Al-Kitab/أمّ الكتاب) karena dia merupakan induk dari semua isi Al-Quran. Dinamakan pula As Sab’ul matsaany (tujuh yang berulang-ulang/السبع المثاني) karena jumlah ayatnya yang tujuh dan dibaca berulang-ulang dalam sholat.

Kandungan Surah Al fatihah

Al-Fatihah mempunyai makna-makna al-Quran yang diasaskan dengan maksud-maksud secara ijmal, terdiri daripada usul ad-din dan cabang-cabangnya seperti akidah, ibadah, tasyri’, iktikad dengan Hari Akhirat, beriman dengan sifat-sifat Allah yang mulia, mengesahkannya dalam beribadat, meminta pertolongan dan doa.

Selain itu memohon hidayah ke jalan yang benar di samping menetapkan iman dan jalan orang-orang solehin, menjauhkan daripada golongan yang dimurka Allah dan yang sesat. Justeru dinamakan Um al-Kitab kerana menghimpun segala maksud-maksud asas.

As-Shahid Hasan al-Banna dalam risalahnya – Mukadimah fi at-Tafsir – berkata : Tiada syak siapa yang tadabbur al-Fatihah yang mulia ini pasti dapat melihat kayanya makna dan keindahannya serta keserasiannya, antara lain dapat dilimpahi cahaya pada hatinya.

As-Shahid Syed Qutb dalam tafsirnya – Fi Zilal al-Quran antara lain berkata : Sesungguhnya surah ini mengandungi inti pati akidah Islamiyah tasawwur Islami,

perasaan dan harapan doa kepada Ilahi yang diisyaratkan daripada hikmah pemilihan surah ini pada setiap rakaat solat.

As-Syeikh Abdul Rahman Habannakah al-Midani di dalam kitabnya Ma`arij at-Tafakkur membahagikan inti pati al-Fatihah kepada empat :
1. Asas iman yang wajib diimani hamba-hamba Allah yang diujinya ketika berkelana di dunia secara mesti.
2. Tuntutan Allah terhadap hamba-Nya beribadat dan bergantung kepada-Nya tanpa sekatan dengan yang lain.
3. Agama pilihan Allah bagi hamba-hamba-Nya yang diuji, hanya sirat al-mustaqim yang dapat kemenangan yang disuruh pohon hidayah kepada-Nya.
4. Dua masa ujian, ujian di dunia dalam kehidupan semenjak lahir dan hingga kiamat terhadap tuntutan Allah.

Pengasihan surah alfathihah

Pengasihan dengan surah alfatihah ini bisa di lahkukan kalau anda sedang menghadapi berbagai masalah cinta, seperti sulit mendapatkan jodoh, perselingkuhan, ditolak sang idaman hati dan lain sebagainya.

Dalam artikel ini Anda akan mendapatkan sebuah rahasia Surat Al Fatihah Untuk Pengasihan Sebagai Cara Memikat Hati Wanita yang tentunya ampuh untuk menangani segala macam masalah percintaan Anda.

Masalah cinta memang tidak akan ada habisnya. Ada saja masalah yang timbul dari hal yang sangat berhubungan erat dengan hati dan perasaan manusia ini.

Namun disetiap masalah pasti ada solusinya bukan? Dan salah satu solusi nya adalah dengan menggunakan Surat Al Fatihah Untuk Pengasihan. Dalam artikel ini saya akan memberikan sedikit informasi mengenai Surat Al Fatihah Untuk Pengasihan

Caranya sebagai berikut :

-Siapkan air 1 gelas
-pena atau pensil
-Selanjutnya solat sunat hajat minimal 2 rokaat maksimal 12 rokaat
-Lalu tulis ayat surah Alfatihah dan ayatul qursy
-Masukkan kdlm glas yg berisi air..
Lalu baca tawasul untuk:
1,Nabi Muhamad
2,para Nabi2 dan Rosul
3,para malaikat muqorrobin
4,semua para sohabat Nabi
5,semua para wali
6,syeh abdul qodir al jailani
7,raden qosim sunan drajat
8,semua syeh dan guru
9,semua orang islam dan smua orang mukmin sedunia baik yg sdah mati atau yg masih hidup
10,guru ilmu ini
11,abii wa umii
12,diri sendiri
13,nama target
14,bihajatii
15,liridlo i ta ala ,wabisyafa ati rosulillah
Masing2 baca fatehah 1 ×
kmudian baca surat alfatehah 100x dan ayat kursi 100 kali
Bila wiridnya sdah selesai air dlm gelas diminum tanpa nafas sambil berkarta ,,,,aq berniat minum sama ,,,,sebut nama targed.
Dilakukan 1x atau 3 x diatas jam 12 malam.

•Amaliah ini sanagt di anjurkan untuk merukunkan pasangan suami istri yang sedang renggang.